Spennende opplevelser for hele familien i Skandinavisk Dyrepark

I Skandinavisk Dyrepark kan dere komme tett innpå ville dyr i deres naturlige habitat. På omvisningsturene forteller guidene om dyrenes biologi og habitatene de trives i. Et besøk til denne spennende parken i naturskjønne omgivelser vil garantert få dere til å glemme hverdagens stress.

En park med historie

Skandinavisk Dyrepark har siden den åpnet dørene i 1994 utviklet seg til en park med mange spennende dyr og morsomme opplevelser. Parken hadde i utgangspunktet kun hjort, men i 1998 ankom de første rovdyrene. I løpet av årene har parken blitt berømt for sine isbjørner, brunbjørner og ulver. Dyrene i Skandinavisk Dyrepark er ambassadører for sine ville artsfrender, og parken er stolt av at de lever under ordentlige forhold.

Det kan du oppleve i Skandinavisk Dyrepark

Fodring af dådyr
©Foto af Skandinavisk Dyrepark
Elge i Skandinaviske Dyrepark
©Foto af Skandinavisk Dyrepark

Møt bjørnene

I dyreparkens unike isbjørnpark kommer dere veldig tett innpå et av verdens største landlevende rovdyr. De imponerende isbjørnene kan bli opptil 3,5 m høye når de står på bakbena, og veier rundt 500 kg. Isbjørnene lever i en park på 26 000 m2, med god plass til å leke og boltre seg. Selv om isbjørnene lever på et enormt område, er det mulig å komme tett innpå dem. Når dere går på den 220 m lange gangbroen, kan dere se isbjørnene i øyehøyde.

Dere kan også se den europeiske brunbjørnen på nært hold. På den 250 m lange gangbroen kan dere få øye på de store bamsene. De store brunbjørnene er veldig aktive og lekne, og det er sjelden at de forlater bjørneparken.

Parkens bjørner går selvfølgelig også i vinterdvale og kan sove i opptil 3 måneder i strekk. Dessuten er det i denne perioden at de små bjørnungene kommer til verden.

Den sibiriske havørn – et imponerende syn

Verdens største havørn, Kjempehavørnen, lever i Skandinavisk Dyrepark. Her har dere muligheten til å oppleve den imponerende havørnen med et vingespenn på opptil 2,5 m. Det er den første ikke-skandinaviske dyrearten dere kan se i parken.

En av ørnene i parken er virkelig unik, da den forblir helt mørk og ikke får hvite fjær på nakken og hodet. Det er faktisk bare to steder i hele verden hvor dere har muligheten til å se denne sjeldne arten, og et av disse stedene er i Skandinavisk Dyrepark.

Ofte stilte spørsmål om Skandinavisk Dyrepark

Hvor ligger parken?

Parken i hjertet av Djursland finner du her:

Nødagervej 67b, Nødager

8560 Kolind

Isbjørne i Skandinavisk Dyrepark
©Foto af Skandinavisk Dyrepark

Kom tett innpå ulvene

Ulven er tilbake i Danmark, og hvis dere vil se den europeiske grå ulven fra nært hold, har dere muligheten til det i Skandinavisk Dyrepark. Når dere besøker den gigantiske ulveparken, er det nesten som om dere er en del av flokken. Ulvene lever i naturlige omgivelser. Når dere går på gangbroen, gjelder det å ha både øyne og ører åpne. Kanskje får dere oppleve ulver som leker, spiser eller uler. 

Anlæg til brunbjørnene i Skandinavisk Dyrepark
©Foto af Skandinavisk Dyrepark