Kattegatcentret

Ta en tur ned under havoverflaten på Kattegatcentret. Her kan man oppleve mange forskjellige havdyr på nært hold. Dere kan se fram til et besøk med mye læring, og ikke minst noen spennende og minneverdighet opplevelser.

Over 250 arter

Kattegatcentret har et hav av forskjellige akvarier, der du finner over 250 ulike arter fra hele verden. Kattegatcentret ble kåret til Nordens beste akvarium i både 2016 og 2018, mye på grunn av de mange forskjellige akvariene som gir de besøkende et innblikk i hva som skjer under havets overflate.

Dykk ned i en fascinerende verden

Dykk ned i en fascinerende verden og opplev de mange interessante dyrene under havets overflate på nært hold. Her kan man se alt fra store haier til steinbit og vakre, fargerike korallrevfisker.

Det kan du oppleve på Kattegatcentret

Hajkiggeri
©Kattegatcenteret
Leg på blæksprutten
©kattegatcenteret

Opplev de sjarmerende selene

Det store utendørs naturanlegget er perfekt for senterets seler. Her er det nemlig godt med plass som selene kan leke og boltre seg på. Selanlegget er dessuten bygget slik at det hele tiden tilføres nytt og friskt sjøvann inn til selene. På denne måten kan selene også oppleve de forskjellige årstidene og jakte på krabber og småfisk nede på havbunnen.

Selene trenes hver dag, noe hele familien kan få med seg hvis dere tar turen. Her kan man se hvor flinke selene er til å løpe, gjøre forskjellige numre og til og med gjenkjenne bokstaver.

Helt tett på haier

Kattegatcentret er kjent for sine store haier og har mange forskjellige typer, blant annet sandtigerhai, svart- og hvittippet revhai, pigghai og revlehai.

Sørg for å få med deg det spennende showet når haiene mates. Det er garantert en fascinerende opplevelse for hele familien å se hvordan haiene bryter gjennom vannoverflaten og de skarpe tennene blottes når de skal angripe maten. Man kan se matingen fra haitunnelen, som bare har et seks centimeter tykt glass, eller fra den tropiske haitanken.

Vil du ha en opplevelse for livet? Da kan du kaste deg ut på dypt vann og dykke med haiene i Kattegatcentret. Her er det mulig å dykke med haier, uansett om man har erfaring med dykking eller ikke. Du finner mer informasjon om dykking med haier på nettstedet til Kattegatcentret. 

Ofte stilte spørsmål om Kattegatcentret

Når åpner centret?

Mandag til fredag: 10-16

Lørdag og søndag: 10-17

Hvor ligger Kattegatcentret?

Du finner Kattegatsenteret helt på spissen av Jylland, nærmere bestemt i Grenå.

Adressen til senteret er:
Fergevej 4
8500 Grenå

I kontakt med dyrene
©Kattegatcenteret
Mating av hai
©Kattegatcenteret

Kom helt tett på dyrene

Hvis ikke det frister å dykke med haier, så kan man komme tett på dyrene på andre måter. Senterets havekspert byr alltid på spennende aktiviteter, og det er for eksempel mulig å se matingen av de minste haiene eller bli med å fange krabber. Det er dessuten mulig å se den forhistoriske dolkhalen på nært hold eller ta på spisse haitenner. Senteret kan friste med et stort tilbud av aktiviteter – også for de minste.

Kattegatcenteret
©Kattegatcenteret