ARoS Aarhus Kunstmuseum

Regnbuen på toppen av ARoS i Aarhus er et av byens varemerker, men dette spennende kunstmuseet har mye mer å by på. Her kan du for eksempel utforske fascinerende kunstutstillinger eller nyte et glass vin i ARoS WINE & FOOD.

Opplev et av Nord-Europas største kunstmuseer

Er du interessert i kunst, må du ta turen til ARoS. På dette spennende museet kan du utforske forskjellige tidsaldre, som strekker seg fra den danske gullalderen til dansk modernisme og internasjonal samtidskunst. Utstillingene er fordelt på ti etasjer, og tre av dem er faste utstillinger.

En av de faste utstillingene, er «No Man is an Island – The Satanic Verses», som tar for seg noen av utfordringene i livet med tanke på menneskesyn og verdier. Scenografien er nedtonet, slik at hvert av kunstverkene kommer best mulig til sin rett. 

På ARoS finner du også den ikoniske «Boy» av Ron Mueck. Skulpturen er støpt i glassfiber, er 4,5 meter høy og veier hele 500 kilo. «Boy» har vært på ARoS siden 2004 og er et av de mest kjente kunstverkene som er utstilt her.

Det kan du oppleve på ARoS

 

 

jente på Aros
© Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum
Aros Panorama
© Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum.

Kunst for enhver smak

I tillegg til de tre faste utstillingene har museet flere midlertidige utstillinger, som byttes ut hvert år. Disse utstillingene omfatter kunstverk av både nasjonale og internasjonale kunstnere, så ønsker du en variert og spennende kunstopplevelse, må du ta turen innom ARoS.

Toppen af ARoS

Et værk som mange ikke nødvendigvis vil betegne som en udstilling, er Your rainbow panorama, som er den ikoniske regnbue på toppen af museet. Regnbuen er designet af den dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson og er en stor ring bestående af alle spektrets farver. Det er et spektakulært kunststykke, som ifølge kunstneren skal udviske grænserne mellem indenfor og udenfor.

Your rainbow panorama er 150 m lang og I kan nyde en fantastisk udsigt over hele Aarhus.

En pause fra kunsten

Museet har som sagt lang mer å by på enn kunst, så skulle man føle for en pause underveis, kan man stikke innom museumskafeen ARoS WINE & FOOD. Etter å ha slappet av med et glass vin eller en kopp kaffe og noen lekre småretter kan man fortsette rundturen på museet.

Kunstmuseet Aros
© ARoS Aarhus Art Museum and Ditte Isager
Kaffe på Aros

Slik finner du fram

Museets store regnbue er godt synlig fra Aarhus sentrum, så det er ikke vanskelig å finne ARoS.

Hvis du kjører, er adressen:

Aros Allé 2

8000 Aarhus C

 

Aros Kunstmuseum i Aarhus
© Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum. Photo: Kim Wyon