Fantastiske opplevelser venter på dere ved Limfjorden!

Limfjorden er den store fjorden som går på tvers av Nordjylland, omringet av mange små landsbyer. Området vet Limfjorden skiller seg ut fra andre ferieområder i Danmark, med besøkende året rundt. Ved Limfjorden er det ikke fokus på attraksjoner og severdigheter. Limfjorden er synonymt med tradisjonell, dansk hygge. På ferie ved Limfjorden kan dere koble helt av fra hverdagens stress. Begi dere ut på gåturer eller sykkelturer i den vakre naturen, smak på lokale råvarer, opplev noen av attraksjonene og gå på fossiljakt. Her kan dere slappe helt av og nyte hverandres selskap.

8

Attraksjoner

10+

Feriehus

Sommerhuse ved Hostrup ved Limfjorden

Sport og aktive opplevelser i ferien ved Limfjorden

Når dere skal på ferie ved Limfjorden, kan dere glede dere til mange koselige stunder sammen med familien. Det er dansk ferieidyll på sitt beste. Hvis dere ønsker å drive med sport i ferien, er mulighetene mange ved Limfjorden. Områdene ved Limfjorden tiltrekker seg nemlig mange sportsutøvere og naturelskere. Vannet i Limfjorden legger opp til flere forskjellige typer vannsport.

En av de store favorittene er å padle i kajakk. Ta en tur på fjorden i kajakk og se det vakre kuperte terrenget og de fine badestrendene fra et nytt perspektiv. Det er mulig å leie kajakk flere steder, og i sommermånedene vil dere se mange kajakker ute på fjorden. Havkajak Festival arrangeres nemlig ved Gjøl Havn. Hvis dere vil være flere om å ro, kan dere leie en kano som alternativ til kajakk.

En annen artig aktivitet på Limfjorden er padlebrett, som har blitt veldig populært de siste årene. Her gjelder det å stå på brettet og padle, og du kan selv velge intensiteten på turen. Nyt de solfylte ettermiddagene og rolige morgenene ved fjorden.

Limfjorden passer også godt til kitesurfing. Lokale, sertifiserte guider kan lære dere å kitesurfe eller gi dere tips og råd til å forbedre ferdighetene deres. Det er en fornøyelse å tilbringe en aktiv dag ute i den vakre, vestjyske naturen, uansett nivå.

Hvis dere kunne tenke dere å dykke ned under Limfjordens overflate, kan dere gjøre det ved Glyngøre. I Glyngøre finner dere nemlig en stor dykkerpark med skipsvrak, vraket av en stridsvogn, hinderløyper, skjær og en grotte.

Limfjorden

Ved Limfjorden kan du besøke

Klikk på et område nedenfor for å lese mer om områder og ferieboliger ved Limfjorden.

Glyngøre Havn

Glyngøre

Glyngøre er en gammel fiskerby ved Sallingsund hvor feriegjester kan kose seg blant nydelige og avslappende omgivelser. Den hyggelige byen ved Limfjorden har en flott utsikt til øyene Mors og Fur.
Se mer
Hostrup Strand

Hostrup Strand

Ved sydkysten av Salling ved Limfjorden ligger det flotte feriehusområdet Hostrup Strand med utsikt over Venø Bugt.
Se mer
Virksund Havn

Virksund

Virksund ligger i Midtjylland og er en liten by ved Hjarbæk Fjords utmunning ved Limfjorden. Fra Virksund er det 20 kilometer til Skive og 34 kilometer til Hobro, hvor det er gode shoppingmuligheter.
Se mer

Attraksjoner ved Limfjorden

Kalkgruver og blomsterparker – attraksjonene ved Limfjorden
Se mer

Aktiviteter og opplevelser på land ved Limfjorden

Det er ikke bare vannsport dere kan drive med når dere ferierer ved Limfjorden. Det er vakker, vestjysk natur langs hele fjorden, og særlig ved Ejsingholm og Hostrup Strand. Det vakre, kuperte landskapet egner seg til både sykkelturer, joggeturer og gåturer med hele familien. Dere kan nyte utsikten over vannet, titte på lystfiskerne som venter på dagens fangst eller se på surferne ute på fjorden.

Hvis dere er i nærheten av Fur eller skal på dagstur til den lille øya, kan dere gå på fossiljakt. Dette kan dere gjøre i selskap med Fur Museums geologer, som peker ut de 55 millioner år gamle molene, en av jordens sjeldneste jordarter. Det er en fin familieaktivitet for både store og små, og når dere er ferdige med fossiljakten, kan geologene gi dere en demonstrasjon av et vulkanutbrudd. Når dere først er på øya, bør dere ta turen innom det lokale bryggeriet og smake på det gode ølet.

Opplev den imponerende naturen ved Limfjorden

Det finnes vakker natur både ved fjorden og i områdene rundt. Her kan dere se vakre bukter, flotte skoger, fine sanddynelandskap, bratte skrenter og flere åser med fantastisk utsikt. Det finnes et stort utvalg av turruter i området ved Limfjorden. Dere kan gå på tur på naturstien ved Ørslev Kloster, eller ta den 14 km lange Kilen Rundt-ruten, der dere kan se noe av Danmarks vakreste og mest varierte natur. Det er også verdt å besøke Furs nordlige kyst, der dere kan se en helt rustrød sandsteinklippe. Når saltvannet skyller over stranden, forsterkes klippens farge av rustprosessen i jerninnholdet i sanden.

Dere kan også kjøre den korte veien til Thy nasjonalpark. Turen tar ca. 45 minutter fra Glyngøre, mens den fra Ejsingholm og Hostrup Strand tar én time og 10 minutter. Thy nasjonalpark er et flott eksempel på dansk natur og er uten tvil verdt et besøk. Parken er Danmarks første nasjonalpark og landets største villmark.

Lengst mot vest slår bølgene inn mot strendene, og vestavinden blåser sanden opp i de høye sanddynene. Sanddynene beskytter resten av parken mot den sterke vinden, og her kan dere se forblåste sanddyner, innsjøer med klart vann og store, sammenhengende skogområder. Thy nasjonalpark er relativt øde, noe som gir mulighet for at sjeldne naturarter kan vokse uforstyrret.

Det er også mulig å se flere dyrearter i området. Kanskje dere er heldige og får øye på Danmarks største landpattedyr, hjorten, som det finnes mange av i nasjonalparken. Det er også mulig å se Danmarks største rovfugl, havørnen, sveve på himmelen, før den stuper ned for å jakte på vannfugler og fisk langs kysten. Når dere først er ved kysten, kan dere dessuten få øye på steinkobbene som ligger og slapper av i solen.

Opplevelser i byene ved Limfjorden

Det ligger flere hyggelige byer i nærheten av områdene vi leier ut feriehus i. Hvis dere ønsker en dagstur under oppholdet, kan dere med fordel besøke en av de større byene som ligger i området.

Dere kan for eksempel besøke Nykøbing Mors. Nykøbing er en koselig havneby der dere kan oppleve både kunst og kultur. Byen var en industriby før i tiden, og i dag ligger biblioteket i lokalene til det gamle støperiet. Rundt omkring i byens gater og torg kan dere se skulpturene til den lokale kunstneren Erik Heide. I byens fine gågater er det gode shoppingmuligheter. Om sommeren kan dere dessuten oppleve livemusikk i havna hver onsdag.

Dere kan også ta turen til Skive og besøke byens museer eller kafeer, eller oppleve den vakre naturen som omringer byen. Besøk Ørsted Kloster, som har vært oppholdsstedet til mange forfattere, eller ta turen innom et av de mange fugletårnene rundt innsjøene i nærheten.

Andre byer som er verdt et besøk, er Struer og Thisted. Sistnevnte ligger bare et steinkast unna Thy nasjonalpark.

Kort om Limfjorden

Vann

Nordsjøen og Kattegat

Koordinater

56° 56′ 34″ N, 9° 4′ 30″ O

Øyer

Mors, Fur, Venø og Jegindø

Halvøyer

Himmerland, Salling og Thyholm

Tettsteder

Ålborg, Mors, Thisted, Ranum

Kystlinje

1000 kilometer

Areal på tilsigsområde

7500 kvadratkilometer

Tag en tur til Aalborg på sommerhusturen i Nordjylland
Solnedgang ved Limfjorden - sommerhusudlejning ved Limfjorden

Opplevelser i Nordjyllands storby, Aalborg

Er det storbylivet som frister når dere først er ved Limfjorden, kan dere ta turen til Aalborg. Aalborg kalles også Nordens Paris – en kanskje litt overdrevet sammenligning, men byen er uten tvil verdt et besøk. Aalborg har i løpet av de siste tiårene gått fra å være en industriby til å bli en studentby med et blomstrende kulturliv, fantastisk gastronomi og mange flotte grønne områder.

Aalborg har mye å by på. I sentrum ligger det mange gågater med gode shoppingmuligheter, kafeer og restauranter. Shoppingsentret Salling ligger midt i en av gågatene, og fra takterrassen kan dere se en vakker utsikt over Aalborg, Nørresundby og Limfjorden. Hvis det frister med en liten tur, kan dere gå til toppen av Signalbakken, som ligger i den østlige delen av byen og har en fin utsikt over sentrum av Aalborg, bydelen Vejgaard og Limfjorden.

Dersom dere ønsker å se kunst, kan dere besøke enten Kunsten Museum of Modern Art eller noen av de andre galleriene i byen. Hvis dere har barn med på turen, er et besøk til Kildeparken en god idé. Kildeparken, med dens syngende trær, er parken som omgir Aalborg Kultur og Kongrescenter, og her liker mange av innbyggerne å slappe av på varme sommerdager. De syngende trærne er trær plantet av kunstnere som har besøkt Aalborg. Hvert av trærne har en høyttaler med kunstnerens musikk, som dere har muligheten til å lytte til. Det er en morsom musikkopplevelse, særlig for de minste.

Opplevelser for hele familien med attraksjoner i nærheten

Det er som sagt ikke overdådige attraksjoner som kjennetegner Limfjorden. Her kan dere derimot forvente rolige opplevelser. Vi har samlet sammen alle de flotte attraksjonene og severdighetene ved Limfjorden for dere, slik at dere kan finne de opplevelsene som best passer til deres familie. Det er spesielt verdt å nevne et par opplevelser som vi er sikre på at dere vil like.

Hvis dere er på ferie ved Limfjorden i sommermånedene, kan dere være så heldige at dere får oppleve middelalderfestivalen på Spøttrup Borg. Den gamle borgen Spøttrup Borg danner rammen for rollespill, marked og ridderturneringer. Det er også marked i borgen i julen. Et besøk til borgen er moro for hele familien. Dere kan snakke med skuespillerne, smake på mjød, kjøpe smykker og nyte maten dere tar med.

Reis tilbake i tiden med et besøk på Jyllands eldste bondegård. Frilandsmuseet Hjerl Hede er et fantastisk museum med mye liv om sommeren. Der kan dere lære om gammelt håndverk og jordbruk. Her kan dere fordype dere i livet på en liten dansk gård, prøve ut ferdighetene deres innen jordbruk og smake på tradisjonell mat.

Jesperhus Blomsterpark er også en av favorittene blant besøkende. Her kan dere vandre rundt i hagene i parken, mens de minste kan boltre seg i parkens lekeland og jungelzoo.

Lei det riktige feriehuset til ferien deres

Ren avslapping med vekt på hygge. Det er hva dere kan vente dere på ferie ved Limfjorden. Nyt naturen, hverandres selskap og et av de vakre feriehusene som vi leier ut ved Limfjorden. Høres dette ut som en god plan? I så fall kan dere ta en nærmere titt på feriehusene vi leier ut ved Limfjorden. Vi leier ut feriehus i Glyngøre, Virksund, Ejsingholm og ved Hostrup Strand. Les mer om de forskjellige områdene og hva de har å tilby, og finn feriehuset som passer best til deres familie og behov. Slik sikrer dere de beste rammene for en herlig ferie!

Attraksjoner ved Limfjorden

Kalkgruver og blomsterparker – attraksjonene ved Limfjorden

Ser du etter severdigheter ved Limfjorden som vil gi deg og familien din en fantastisk opplevelse? Da kan du stige ned i dypet av Mønsted Kalkgruve og lære interessante fakta om kalksteinsbrudd i Danmark, eller fordype deg i en verden av blomster i Jesperhus Blomsterpark. Du kan oppleve Jylland fra steinalderen og frem til moderne tider på Hjerl Hede museum. Også verdt et besøk: Daugbjerg Kalkgruver og borgen Spøttrup.

Ved Limfjorden kan du oppleve:

Inne i kalksteinsgruvene i Daugbjerg Kalkgruber

Daugbjerg Kalkgruber

Daugbjerg kalkgruver er 1500 år gammel, og den eldste kalkgruven i hele Skandinavia. I en dybde på 60 meter kan du og familien din oppleve hvordan kalk ble brutt i Danmark helt fram til det 20. århundre. Her venter det ganger og korridorer i en kraftig forgrenet tunnellabyrint. Underveis får du også høre historien til banditten Jens Langkniv, som på et tidspunkt gjemte seg i gangene. Daugbjerg kalkgruver er 1500 år gammel, og den eldste kalkgruven i hele Skandinavia. I en dybde på 60 meter kan ...

Se mer
Sommer på Hjerl Hede frilandsmuseum

Hjerl Hede

Du kan bli kjent med Jyllands levende historie på det kulturhistoriske museet Hjerl Hede. Mer enn 40 historiske bygninger har blitt gjenoppbygd på Hjerl Hede. En av disse er det eldste gårdshuset i Danmark, fra 1546. Danmarks tradisjonelle håndverkskunst står også i fokus i Hjerl Hede. Du kan bli kjent med Jyllands levende historie på det kulturhistoriske museet Hjerl Hede. Mer enn 40 historiske bygninger har ...

Se mer
Familie spiser is sammen i Jesperhus Feriepark

Jesperhus Feriepark

Interessante skulpturer og fargerik blomsterprakt venter deg i Jesperhus Blomsterpark. Avkommet vil bli begeistret over vannparken med både utendørs og innendørs svømmebasseng. En tur til bowlingbanen runder av en opplevelsesrik dag rundt Jesperhus Blomsterpark. Interessante skulpturer og fargerik blomsterprakt venter deg i Jesperhus Blomsterpark. Avkommet vil bli begeistret over vannparken med både utendørs og ...

Se mer
I mørket

Mønsted Kalkgruber

Stig ned i underjordiske gruveganger og lær deg historien til kalkhulene i Mønsted Kalkgruve. En guidet tur varer i omtrent to timer. Ved en temperatur på 8 grader Celsius vandrer du, ikledd en varm jakke, gjennom høye huleganger og små tunneler i en samlet lengde på 60 kilometer. Stig ned i underjordiske gruveganger og lær deg historien til kalkhulene i Mønsted Kalkgruve. En guidet tur varer i omtrent ...

Se mer
Middelalderborgen i Spøttrup

Spøttrup Borg

I Spøttrup Borg kan du oppleve en tur til middelalderen. Spøttrup Borg egner seg særlig godt til dette, fordi den er i en særdeles velholdt tilstand. Flotte naturopplevelser kan nytes rundt borgen, ettersom dyreverdenen ved Spøttrup Sø også verdsetter de historiske og fascinerende omgivelsene på Spøttrup. På baksiden av borgen vokser det mengder av lege- og krydderurter. I Spøttrup Borg kan du oppleve en tur til middelalderen. Spøttrup Borg egner seg særlig godt til dette, fordi den ...

Se mer