Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum er et av Danmarks eneste omfattende museer som stiller ut kunst fra slutten av 1700-tallet. Med en permanent samling, barneaktiviteter og spesialutstillinger som er i stadig endring, er dette kunstmuseet det perfekte stedet å tilbringe en regnfull dag eller vekke den kunstneriske nysgjerrigheten.

Samling og aktuelle spesialutstillinger

I tillegg til den permanente samlingen, som består av papir-, maleri- og skulptursamlinger som dekker slutten av 1700-tallet og frem til i dag, med størst fokus på årene 1900–1950, har Fuglsang Kunstmuseum også en skiftende spesialutstilling. Spesialutstillingene har over tid hatt fokus på enten en kunstner og hans eller hennes verk, eller et tema, som «Tværsnit», «Ved Bordet» eller «Horisonter».

Det er også mulig å få en omvisning av museet og utstillingene. Omvisningene foregår både på dansk og fremmedspråk. Les mer på hjemmesiden.

Det kan du oppleve i Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang kunstmuseum
fuglsang kunstmuseum

Spisemuligheter under besøket

Uten mat og drikke duger helten ikke. Det er ikke lov å ta med egen mat og drikke til museet, men etter en lang dag er det mulig å lade batteriene på museumskafeen, hvor det serveres både mat og drikke. Smakfulle retter, desserter og et utvalg av drikkevarer står på menyen.

Feriemoro med et kunstnerisk preg

På Fuglsang Kunstmuseum holdes det familieverksteder i skolens sommerferie, hvor dere har muligheten til å bruke kreativiteten samtidig som dere får veiledning av museets erfarne formidlere. Verkstedene tar utgangspunkt i den aktuelle spesialutstillingen, og det inngår også en barnevennlig omvisning på museet.

I tillegg tilbys det året rundt gratis aktivitetsark for barn, som på en underholdende måte veileder dere gjennom museets spesialutstilling. Arkene utleveres i museumsbutikken.

Over 100 år med kunstformidling

Maribo-museet åpnet dørene for publikum i 1890, og den gang bestod samlingen av gipsstøper og malerier som var lånt fra andre museer. I tiårene som fulgte ble samlingen utvidet med museets egne innkjøp og gaver fra blant annet Ny Carlsbergfondet. I 1966 endret museet navn til Lolland-Falsters Kunstmuseum, og det har i ettertid gjennomgått en rekke navn- og fokusendringer. Museet har blant annet hatt fokus på temaer som kunst på papir, grafikk og samtidskunst.

fuglsang kunstmuseum
Maler ved fuglesangens kunstmuseum
Fernisering på Fuglsang Kunstmuseum med værker af Thorald Brendstrup. Foto: Ingrid Riis

Finn veien

Nystedvej 71

4891 Toreby Lolland

Kontakt museet på tlf.: 5478 1414 eller besøk hjemmesiden deres.

Maler ved fuglesangens kunstmuseum