Krokodille Zoo

To øyne som flyter i overflaten av sumpgrønt vann og tålmodig venter på at neste bytte skal komme nærme nok … Slik kjenner de fleste av oss krokodillen fra film, men disse tropiske gigantene er så mye mer enn ryktet som kaldblodige rovdyr. Tilfredsstill nysgjerrigheten på Danmarks eneste krokodillezoo, som huser alle nålevende krokodillearter i fuktige, tropiske omgivelser.

Krokodiller i vill tilstand i Danmark

Visste dere at det har levd krokodiller i Danmark? Frittlevende og ville krokodiller? Utrolig nok har det både på Bornholm, Sør-Sjælland og Falster blitt funnet spor av krokodilletenner og avleiringer som beviser at de store reptilene levde på dansk jord for mange millioner år siden. På den tiden lå Danmark lenger sør enn i dag og hadde derfor et klima der krokodillene trivdes. I dag lever krokodillene i Sentral- og Sør-Amerika, Afrika, Sør-Asia og Australia, og det finnes til sammen 23 arter fordelt på de tre familiene alligatoridae, crocodylidae og gavialidae. Og gjett hva – dere kan besøke alle de 23 nålevende artene på Krokodille Zoo!

Det kan du oppleve i Krokodille Zoo

alligator - krokodille zoo på Falster
skildpadde

Bevaring og gjenutsetting er førsteprioritet

Krokodillen er nok ikke ansett som det søteste dyret i verden, og derfor får den dessverre ikke den oppmerksomheten den fortjener. Faktisk er de fleste krokodilleartene truet, og noen av artene står i fare for å bli utryddet. Derfor støtter Krokodille Zoo mange bevaringsprogrammer rundt om i verden og setter ut 200 orinoco-krokodiller i Venezuela hvert år. Dessuten bidrar sentret til forskning og avling av sjeldne dyrearter. Dette er mulig ved å bruke en del av opptjeningen fra inngangsbillettene, til bevaringsformål.

Velkommen til tropene

Omgivelsene på Krokodille Zoo er utformet med tanke på krokodillens naturlige habitat. Når dere går inn på Krokodille Zoo, blir dere derfor møtt av en temperatur på 22–28 grader, en luftfuktighet på nesten 100 % og en jungel av lianer, trær, grønne planter og frittgående dyr. Stiene er smale og bratte, og dyrehagen kan dessverre ikke besøkes verken med rullestol eller barnevogn. Sammenleggbare vogner og bæreseler anbefales for barn som er for små til å gå, da større barnevogner raskt kan skape trafikkork.

Pur lidenskap for reptiler

Krokodille Zoos grunnlegger, René Hedegaard, har vært en krokodilleentusiast fra barndommen av. Han tilbrakte både helger og ferier i Københavns Zoo, hvor han særlig fordypet seg i krokodillene. Denne fascinasjonen for krokodiller og krypdyr gjorde at hans første kjæledyr var en skilpadde, og senere skaffet han seg både slanger, frosker, vannagamer og øgler. Da han flyttet hjemmefra, kjøpte han sin første krokodille, som senere ble starten på samlingen dere kan besøke på Krokodille Zoo i dag. Krokodille Zoo startet i en liten nedlagt gård med bare 12 krokodilleutstillinger. Dagens dyrepark er vesentlig større, og huser flere krokodiller samt mange av dyrene som lever side om side med dem i naturen.

Ofte stilte spørsmål om Krokodille Zoo

Hvor ligger zoo?

Ovstrupvej 9

4863 Eskilstrup

Ta kontakt på tlf. +45 54454242, eller les mer på hjemmesiden her.

Paryktamariner