Maribo Domkirke

​​I det 15. århundre ble Maribo-kirken bygget som domkirke for bispedømmet Lolland-Falster i den evangelisk-lutherske folkekirkens ånd.

Kirken i Maribo

Du finner kirken på bredden av Søndersø i Maribo i Syddanmark. Kirken ligger i Klostergade 33 og kan nås fra rute 153. Det tar omtrent 10 minutter å kjøre dit fra Lolland. Fra Falster tar det ca. 30 minutter.

Et blikk inn i det 15. århundre

Midtskipet ble ferdigstilt i 1420. Kirkens opprinnelige tårn stammet fra 1500. Dette ble revet i det 18. århundre og så bygget på nytt. Maribo domkirke ble bygget som klosterkirke for Birgittinerordenen. Bygget var et initiativ fra svenske Birgitta Birgersdotter. I reformasjonstiden ble klosteret sekularisert. I 1924 ble klosterkirken til bispesetet. Selve klosteret består i dag kun av rudimentære ruiner. Disse befinner seg vest for kirken.

Søerne ved Maribo Domkirke
©Foto af Daniel Villadsen
Maribo Domkirke indefra

Et blikk på byggverket

Kirketårnet ble bygget nytt i 1740 og tar seg imponerende ut. Trappegavlen og fasaden i røde murstein er typisk for danske kirker. Bygningen har tre skip, og er holdt i en lys og vennlig, hvit kalkfarge. Bare koret er smykket med veggmalerier. Størstedelen av kirkens inventar er fra domkirkens byggetid. Døpefonten, alteret og prekestolen er imidlertid fra barokken. Den dyrebare Margretekalken fra det 15. århundre med inngraverte scenarier fra Kristi lidelse, ble gitt som gave av dronning Margrete I.

Hageanlegg og et tjern

Også utenfor kirken finnes det litt forskjellig å se på. I tjernet koser svanene seg, og en fontene skaper livlige vannbevegelser. Det finnes flere benker, som alle innbyr til hvile og meditasjon. Velholdte grøntområder og stolte trær pynter området rundt kirken.

Fasit: Et byggverk med lang historie

Når du besøker kirken, kan du nesten føle bygningens lange historie. Hvis du er glad i sakrale bygninger og er i nærheten av Maribo, anbefaler vi på det sterkeste at du besøker Maribo domkirke. Også parkanlegget rundt kirken er velholdt og vel verdt et besøk.

Ofte stilte spørsmål om Maribo Domkirke

Hvor ligger kirken?

Klostergade 33 

4930 Maribo

Hvor mye koster billetten til kirken?
Det er gratis å besøke kirken.
Krediteres-Daniel-Villadsen-1-768x375
@Krediteres Daniel Villadsen