Møns Klint

For millioner av år siden, etter krittiden, skjedde det store endringer på jorden, og kontinentene hevet seg.

Da Danmark ble rammet av den siste istiden for rundt 12 000 år siden, ble krittlagene presset opp, og dermed ble de bratte klippene til. 

Er du på utkikk etter både vill og idyllisk natur? Da bør du ta turen til en av Danmarks mest interessante severdigheter og få en opplevelse for livet

Utflukt til Møns Klint

Bare 20 minutter med bil fra Stege ligger en av Danmarks flotteste naturattraksjoner – Møns Klint. Ta med deg matpakken for å nyte den fantastiske utsikten mens du spiser. 

Du kan følge rute 287 fra Stege til Møns Klint.

Møns klint fra oven

En opplevelse for den aktive familien

Møns Klint strekker seg hele syv kilometer fra Møns Fyr i sør til Liselund Slotspark i nord. På det høyeste er klippen 128 meter. Det kan lønne seg å ha på gode sko ettersom Møns Klint kan friste med Danmarks lengste trapp på hele 496 trappetrinn, som går fra toppen og ned til stranden. Her er det gode muligheter for å se klippen både ovenfra og nedenfra.

Geologi

Klippen ble til for mange år siden da Danmark ble rammet av den siste istiden. Da ble krittlagene skjøvet opp av havet av isbreer, noe som resulterte i de høye klippene. Møns Klint består av krittavleiringer og er konstant i endring. 

Hvis du eller familien er interessert i fossiler, er det verdt å besøke klippen. Her er det nemlig mulig å finne alt fra forsteinede blekksprutskall til mindre forhistoriske havdyr.

Severdigheter på Møns Klint

I tillegg til selve Møns Klint finnes det flere flotte severdigheter i området rundt. 

Du kan for eksempel reise tilbake i tid på GeoCenter Møns Klint og finne ut hvordan klippen ble til.

Det kan også være en spennende opplevelse å se kontrasten mellom klippens ville landskap og den mer frodige delen. Dra på skogstur på Timmesø Bjerg, der noen av Danmarks eldste bøketrær vokser, eller reis tilbake til 1700-tallet ved å besøke Liselund Slot og Park

Ofte stilte spørsmål om Møns Klint

Hvor stor er Møns Klint?

Møns Klint strekker seg over 7 km.

Hvor ligger Møns Klint?

Møns Klint

4791 Borre

Møns Klint fra vandet
Trappe til Møns Klint