Ribe VikingeCenter

Vikingene er et av Danmarks største kjennetegn. Fra den lille figuren på den danske folkefavoritten Stryhns leverpostei til de mange hjelmene som brukes til utkledning, er det tydelig å se at menneskene som bodde i Norden for 1300 år siden, fremdeles er av stor interesse den dag i dag. Ta en tur til Ribe og opplev vikingenes liv på nært hold.

Besøk byen fra år 710

Ribe Vikingecenter er et historisk opplevelsessenter som består av en gjenoppbygging og imitasjon av byen Ripa fra vikingtiden. Senteret består av en livlig markedsplass hvor du kan besøke både håndverkere og kjøpmenn, samt Ripa havn, der handelsmennene ankom byen.

Besøk vikingenes hus og kirker, og se hvordan jordbruket fungerte i vikingenes tid på Hviding Storgård fra år 980. Her kan du også se de forskjellige dyreartene som ble brukt på åkrene. Dessuten kan dere besøke volven, en spåkone som forstår seg på runer og urtemedisin og bor ved offerstedet i sitt lille trehus.

Sist, men ikke minst, er det mulig å besøke krigerne og bueskytterne på Ringvolden og teste styrken med krigerøvelser. Alle dere møter på rundt om i byen, svarer med glede på alle spørsmålene dere måtte ha om livet i Ripa.

Det kan du oppleve ved Ribe VikingeCenter

Marked på vikingecenteret
©Foto af Ribe Vinkingecenter
Madlavning i Ribe Vikingecenter
©Foto af Ribe Vinkingecenter

Finn din indre viking

I tillegg til å oppleve en vikingby nesten nøyaktig slik den var for 1300 år siden, kan du også få leke viking selv. Lær å skyte med langbue, delta i krigertrening, bli med på vikingenes leker og prøv å bake flatbrød på bål. I tillegg til å lage din egen Ripa-mynt kan du fordype deg i vikingenes verden gjennom falkoneri- og gjøglershowene. Mange aktiviteter venter på dere her. Det er bare fantasien som setter grenser på Ribe Vikingecenter. Les mer om aktivitetene på sentret.

Kom godt i gang

Det er så mye å se og oppleve på vikingsentret at det kan være vanskelig å vite hvor du skal starte. Heldigvis tilbyr sentret turer med varighet på 50 og 90 minutter, som tar deg rundt i sentrum og forteller om de mange menneskene, bygningene og historiene fra Ripa. Omvisningene foregår på dansk, tysk eller engelsk, og må forhåndsbestilles.

Hvis dere vil prøve dere på noen av de mange aktivitetene, er det mulig å kjøpe aktivitetskort som gir tilgang til tre aktiviteter med 33 % rabatt. Aktivitetskortene kjøpes ved inngangen til senteret.

Slipp fantasien løs i Midgard, Utgard og Åsgard

Lekeplassen på vikingsentret imiterer vikingenes forståelse av verden, som ifølge dem besto av den menneskelige verden Midgard, kjempenes kalde og fjellrike land Utgard og gudenes hjem i himmelen, Åsgard. Her kan barna lage tresøm, hente ved, lage mat og prøve å komme seg til Åsgard ved å krysse sjøen der Midgardsormen ligger på lur. På lekeplassen kan barna ta en aktiv pause fra vikinglivets mange inntrykk.

Ofte stilte spørsmål om Ribe Vikinge-Center

Arbejde i Ribe Vikingecenter
©Foto af Ribe Vinkingecenter
Riddere på vinkingecenteret
©Foto af Ribe Vinkingecenter
Transport i Ribe Vikingecenter
©Foto af Ribe Vinkingecenter