Universe – en fritidspark i Nordborg

Universe ble åpnet i 2005 av danske kronprins Frederik, og holder åpent hvert år fra april til oktober. Enten du vil  beundre vulkaner og isbreer, eller løfte en personbil i luften med dine egne muskelkrefter, har Universe mye som vil forbløffe både små og store.

Når du leier et feriehus gjennom Luksushus.no, kan du få 20 % rabatt på billett til Universe Science Park i Nordborg. Det er en betingelse at billettene kjøpes på nett. Dere må bruke rabattkoden «LH-» sammen med bestillingsnummeret deres under kjøpet. Rabattkoden kan f.eks. være «LH-98765». Tilbudet kan ikke kombineres med andre rabatter.

Universe i Nordborg

Fornøyelsesparken Universe ligger i Nordborg på den syddanske øyen Als, ca. 50 kilometer nord for grensen mellom Schleswig-Holstein og Danmark, og rett ved siden av hovedbygningen til Danfoss-fabrikken. Sør for fritidsparken ligger Danfoss museum, og mot nordvest ligger Nordborg Golfklub.

Sjov for hele familien

Attraksjonene i Universe

De som ser etter superraske berg- og dalbaner eller trylleshow, finner det de ser etter i Universe-parken. Fornøyelsesparkens hovedfokus er små og store tekniske fascinasjoner.

Den Blå Kube

Du kan oppleve naturens rå krefter i simulasjonene til Blue Cube. Dette høydepunktet i parken var Islands bidrag til Expo 2000, og her venter simulasjoner av isbreer, geysirer, lynnedslag og en 18 meter høy vulkan.

Få testet balansen på en Segway

Parken åpnet Europas første Segway-bane i 2007. Her kan du virkelig teste balansen. Minste høyde er 135 cm og segwaybanen anbefales ikke for barn under 10 år. Det er også mulig å delta i Segway turer rundt parken etter lukketid.

Cumulus – en prisbelønt utstillingsbygning

Du kan oppleve den aller nyeste teknologien i Cumulus-utstillingsbygningen, som er fylt med de nyeste Virtual Reality-opplevelsene. Utstillingsbygningen ble bygget av den berlinske arkitekten Jürgen Mayer H. og erklært som et arkitektonisk underverk av det amerikanske magasinet Condé Nast Traveler USA.

Forstå spakprinsippet

Det å forstå tekniske prinsipper trenger ikke nødvendigvis å involvere tørre teorier. Opplev teknologien i Universe-parken og løft en mellomstor personbil opp i luften ved hjelp av dine egne muskler. Det er spakprinsippet som gjør dette mulig.

Fasit: En flott park for de teknisk interesserte

Du trenger i hvert fall litt teknisk interesse for å få full nytte av besøket i Universe-parken, men da vil du også garantert ikke glemme besøket med det første. Denne parken byr nemlig på mye mer enn tørre teorier; her er det masser av spennende tekniske opplevelser.

Ofte stilte spørsmål om Universe

Hvor ligger parken?

Mads Patent Vej 1

6430 Nordborg

Hvor mye koster billetten til parken?

Billetter er billigere hvis de kjøpes online før besøket. Se mer her

Billetscanning i Universe
VR coaster i Universe
©Foto af Lasse Hyldager
Virtuel reality forlystelse i Universe
©Foto af Lasse Hyldager