• EnergiSmart

Merk forskjellen med EnergiSmart

Hos VillaVilla har vi et felles fokus på det grønne skiftet.

Over 90 % av våre feriehus har fått installert markedets ledende luft-til-vann-varmepumpe eller jordvarmesystem, noe som både miljøet og husets gjester kan dra nytte av.

Luft-til-vann-varmepumper og jordvarme utnytter den naturlige varmen i luften eller jorden, og omdanner den til varmtvann som varmer opp bassenget og huset. På den måten sparer vi både strøm og CO2-utslipp. Det kaller vi EnergiSmart.

Det beste er at disse energioptimaliserte varmesystemene leverer minst 3,5 ganger så mye varmeenergi som de bruker strøm. Det betyr at du får ekstremt billig varme under ditt VillaVilla-opphold, samtidig som du bidrar til en mer bærekraftig fremtid. I husene med luft-til-vann-varmepumper og jordvarme er oppvarmingskostnadene inkludert i strømavregningen.

Det er hva vi kaller «twice as nice»!

Andre varmekilder

En mindre andel av VillaVilla-husene har ikke installert jordvarme eller luft-til-vann-varmepumpe, men bruker i stedet oljefyr, gass eller fjernvarme til oppvarming. Disse oppvarmingsmetodene er energioptimaliserende, og sparer dermed energi i forhold til flertallet av de eldre feriehusene med basseng som er til utleie, der det vanligvis oppvarmes uten et sentralvarmesystem, men utelukkende med strøm.

Dersom du har spørsmål, er du alltid velkommen til å kontakte oss – også dersom du ønsker et estimat på forbruket til et kommende opphold.

Nedenfor er et eksempel på estimerte forbrukskostnader for et 7-roms (18-personers) feriehus med basseng med luft-til-vann-varmepumpe*.

  • Sommer: 2500 kr./uke
  • Vinter: 3900 kr./uke
* med utgangspunkt i desember ’23 strømpriser og med fornuftig forbruksmønster
 
Forbrugsafregning
Søk feriehus
far og sønn i bassenget

Spar på energien

Med noen enkle triks kan du som gjest være med å redusere forbruket under feriehusoppholdet, til fordel for både lommeboken din og vårt felles klimaavtrykk.

  • Husk å legge overdekket over bassenget når det ikke er i bruk – slik sparer dere strøm på avfukteren.
  • Hvis dere mopper gulvet i bassengrommet for vann etter bruk, begrenses bruken av avfukteren.
Poolrum
20 Personer
8 Soverom
3 Bad
Leiepris/helg fra

kr 17 422,00

Inkl. rengjøring
16 Personer
6 Soverom
3 Bad
Leiepris/helg fra

kr 15 341,00

Inkl. rengjøring
26 Personer
10 Soverom
4 Bad
Leiepris/helg fra

kr 21 419,00

Inkl. rengjøring