Lærerikt besøk på GeoCenter Møns Klint

En perfekt aktivitet for både store og små. Opplev et av Danmarks mest interessante og lærerike vitenskapssentre, der du kan finne ut mer om Danmarks historie opptil 70 millioner år tilbake i tid.

En reise tilbake i tid

Hvis du er nysgjerrig på hva Danmarks fundament består av, bør du definitivt ta turen til GeoCenter Møns Klint. Utstillingen tar deg med på en reise 70 millioner år tilbake i tid. Den historiske reisen begynner i krittiden, da havet var fullt av monstre. Deretter beveger vi oss til tertiærtiden, som var preget av utbrudd fra supervulkaner. Etter dette venter kvartærtiden, da istidene skapte det ville landskapet på Møns Klint. Og sist, men ikke minst, nåtiden – der Møns Klint er et av Danmarks flotteste naturfenomener.

Det kan du oppleve i GeoCenter Møns Klint

Barn på Geocenter
Fossiler Møns klint

Bli med på eventyr på Østgrønland

Utstillingen som heter «På udgravning som en ægte eventyrer», tar deg med på GeoCenter-ekspedisjonen til Østgrønland, der de gravde frem knokler fra kjempekrokodiller. Ved hjelp av et digitalt utgravingsbord kan du nå følge i paleontologenes fotspor. 

Hvem finner flest fossiler? Konkurrer om å finne flest fossiler i den spesielle sandkassen med kinetisk sand.  

Ta en tur på kino

Liker du å gå på kino? GeoCenter Møns Klint viser hele tre forskjellige 3D-filmer, der du igjen blir med på en reise langt tilbake i tid. 

Du kan utforske verdensrommet, bli med på en gåtur med dinosaurene eller dykke ned i krittidens hav – som var fullt av farlige sjømonstre.

Spre vingene og fly av sted

Få en luftig VR-opplevelse på GeoCenter Møns Klint. Hvis du er eventyrlysten og elsker fart, kan du fly av sted i full fart og se om du klarer å fange kveldsmaten. Du kan også fly rolig rundt og nyte utsikten hvis du foretrekker det. 

Konklusjon

På GeoCenter Møns Klint finnes det mange spennende opplevelser og mye interessant informasjon for både store og små.

Finn veien til GeoCenter Møns Klint

Adresse:

Stengårdsvej 8

4791 Borre

Danmark

Vitenskapssenteret har en egen hjemmeside her.

Møns klint