Trivelige attraksjoner og severdigheter i Danmark

Danmark er kjent for sine mange forskjellige severdigheter. I tillegg til vakre omgivelser finner du en haug av museer og spennende fornøyelsesparker i landet.

Danske friluftsmuseer gir liv til landets historie og er spennende å besøke for både store og små. Ettersom Danmark er omringet av flere hav, finnes det mange turistattraksjoner like ved havet og fergene. Det er også veldig spennende å oppleve mange av de familievennlige opplevelsene som finnes i danske skoger, ved elver og nær sjøen samt på museer og besøkssentre rundt omkring. Du bør utforske turistattraksjoner selv når du reiser til Danmark!

16 Personer
6 Soverom
3 Bad
Leiepris/helg fra

kr 15 700,00

Inkl. rengjøring
30 Personer
12 Soverom
5 Bad
Leiepris/helg fra

kr 28 087,00

Inkl. rengjøring

Severdigheter på Jylland

Jylland kan friste med vakker natur. Mols Bjerge nasjonalpark på halvøya Djursland er et flott reisemål med frodige enger, vakre innsjøer og pittoreske skoger. Alle disse naturskjønne stedene utgjør et fantastisk område som er perfekt for fotturer, terrengsykling og ridning. Liker du å sykle, finnes det egne sykkelstier for terrengsykling, og hvis du har med hunden, finnes det en hundeskog der den kan løpe mer fritt. Er du veldig naturinteressert, bør du ta turen til natursenteret «Syddjurs», som kan friste med noen flotte naturopplevelser. Mols Bjerge nasjonalpark er imidlertid ikke bare et naturreservat, men byr også på historiske opplevelser, som slottsruinen Kalø.

Severdigheter ved Limfjorden på Nordjylland

Limfjorden med sine unike og spennende bukter strekker seg fra Thyborøn ved Nordsjøen til Hals ved Østersjøen. Det er her, mellom den ville og vakre Nordsjøen, du finner Thy nasjonalpark. I tillegg til den vakre kysten og de myke sanddynene kan du utforske et fantastisk naturreservat, noe som gjør naturparken til en svært populær attraksjon.

Midt i Limfjorden kan du besøke kystbyen Løgstør, hvor du finner noen flotte utstillinger. Tar du turen til Limfjordsmuseet kan du utforske et informativt opplevelsessenter, se båtene i arbeid og bli med på fantastiske sommeraktiviteter for hele familien. Du kan lese om flere severdigheter nord i Danmark under «Attraksjoner på Nordjylland».

Museer ved Østersjøen på Jylland

Ved Østersjøkysten på Jylland ligger havnebyen Horsens med sine interessante museer. På industrimuseet kan du for eksempel besøke en maskinbutikk, se autentiske arbeidsleiligheter fra ulike tiår og oppleve et ekte klasserom fra 1950-tallet. Fengeselsmuseet er også verdt et besøk. Dette var faktisk et ekte fengsel en gang i tiden. Museet kan i dag friste med en interaktiv utstilling som informerer om både fengselets historie og ulike hendelser. Andre spennende severdigheter ved Østersjøen er fornøyelsesparken «Djurs sommerland», som byr på moro for både store og små. Du kan lese mer om attraksjonene på Østjylland her.

Kunst og kultur på Sydjylland

Danmark er virkelig et paradis for kunstelskere. Ved kysten er lyset veldig vakkert og anses av mange som det perfekte lyset for å male og lage kunst. De gode lysforholdene har ført til grunnleggelsen av mange malerkolonier langs kysten av Sydjylland. Tar du turen til Brundlunds slott ved Aarbenraa fjord på Sydjylland, kan du beundre kunst i idylliske og historiske omgivelser. I Tønder kan du se nærmere på forskjellig håndverk, og «Drøhse’s House» tar deg med tilbake til barokken. Har du lyst til å få med deg noen av de flotte severdighetene i Sydjylland, kan du ta en titt på våre detaljerte beskrivelser av attraksjonene.

Severdigheter for barn ved Nordsjøen

Sør i Danmark, ved Nordsjøen, kan du besøke «Vadehavet nasjonalpark». Dette er en nasjonalpark ved havet, der du kan observere tidevannet og bli med på en såkalt «muddervandring». Muddervandringen er en reise til Nordsjøen, der det tilbys en rekke ulike naturopplevelser med tilhørende informasjon samt selsafari. I Ringkøbing kan du besøke Adventure Park. Der kan du prøve deg på eventyrgolf samt annen sport som fotball og håndball. Vi hjelper deg med å finne ut hvilke andre severdigheter og attraksjoner du bør få med deg ved den danske Nordsjøen.

Unike severdigheter ved Østersjøen i Danmark

Østersjøområdene i Danmark har svært variert natur og kan friste med mange eksklusive attraksjoner. På øyene Møn og Stevns kan du for eksempel få noen flotte naturopplevelser. Du kan blant annet se vakre, høye, hvite og imponerende kalksteinsklipper. På toppen av klippene er det noen flotte utsiktspunkter, så du kan nyte utsikten over Østersjøen. Hvis du leier en havkajakk, kan du dessuten utforske Møns Klint og Stevns Klint fra vannet. På Museum Lolland-Falster kan du fordype deg i kulturen og historien til det danske Østersjøområdet. Utstillingene er spredt på flere avdelinger, og én av dem kan blant annet friste med et klostermuseum.

Eventyrland på Bornholm

Bornholm er den øya i Østersjøen som ligger lengst unna Danmark, mellom den svenske og den polske kysten. Den idylliske øya er kjent for sin flotte natur og lange sandstrender. Bornholm kan imidlertid friste med andre ting også, som kultur og underholdning. For å gjøre ferien ekstra morsom kan du ta turen til fornøyelses- og dyreparken Brændesgårdshaven, som er kjent som «Joboland» Her venter det mye lek og moro for både barn og voksne, og ikke glem badetøy, så du kan ta en tur i badelandet også. På varme sommerdager kan familien kjøle seg ned i det kalde vannet og sette utfor de raske vannskliene. Bornholm har også mye annet spennende å by på, som interessante kulturattraksjoner. Du kan finne ut mer om Bornholms hovedattraksjoner her.

Trivelige museer på Fyn

På Fyn finner du både moderne og historiske severdigheter. Du kan for eksempel besøke yachtmuseet på kulturøya Frederiksø i Svendborg havn, som ble åpnet i 2016. En seglbåtutstilling og andre spennende aktiviteter venter på deg på øya, og du kan til og med prøve deg på seiling i en simulator. Museumsbutikken «Høkeren» i Kerteminde er imidlertid mer innstilt på å holde på tradisjonene. Dette er en gammeldags landhandel med et autentisk varesortiment, og det føles nesten som om du har reist tilbake i tid. Her finner du alt fra leketøy og husholdningsartikler til spekesild. Det finnes imidlertid enda mer å oppleve ved Østersjøen. Du kan finne mer informasjon om andre interessante severdigheter på Fyn og øyene rundt her.

Fornøyelsesparker på Sjælland

Det er på Sjælland du finner den danske hovedstaden København, men Sjælland har enda mer å by på enn som så. Den største danske øya i Østersjøen kan blant annet friste med flere fornøyelsesparker. Tar du med familien til Sjælland, er du aldri langt unna en fornøyelsespark. I København finner du for eksempel verdensberømte Tivoli, som forvandles til et magisk eventyrland til advent. Du kan også ta turen til Dyrehavsbakken, om ofte kalles bare «Bakken». Parken ble åpnet i år 1583, noe som ikke bare gjør den til den eldste fornøyelsesparken i Danmark, men også til den eldste i hele verden som fortsatt er åpen.

BonBon-Land og Kalvehave Labyrintpark

Ikke langt fra Næstved ligger det en annen stor eventyrpark. BonBon-Land ligger i kommunen Holmegaard og kan friste med karuseller som får adrenalinet til å pumpe, vanninstallasjoner for de minste og en rekke gastronomiske opplevelser. Dere kan for eksempel ta en pause fra lek og moro for å spise på Jungelrestauranten eller på Cowboygrillen. En annen dansk fornøyelsespark ligger på sydspissen av Sjælland. I Kalvehave Labyrintpark må dere jobbe sammen for å finne riktig vei. Den 20 000 m² store parken har flere labyrinter med ulike vanskelighetsgrader. Ta en titt på oversikten vår over severdigheter og attraksjoner på Sjælland for å finne ut hva annet du kan finne på i Danmark.

Slik kommer du deg til severdighetene i Danmark

Den enkleste måten å besøke severdigheter på i Danmark er med bil. Veien til attraksjonene er vanligvis godt skiltet, så det bør ikke være vanskelig å finne frem. I tillegg til bil er sykkel et lurt fremkomstmiddel hvis attraksjonen du vil besøke, ikke ligger for langt unna feriehuset. På den måten kan du nyte Danmarks vakre natur og landskap samtidig. For attraksjoner som ligger lenger unna, er det ofte enkelt å komme seg frem og tilbake med kollektivtransport. Det er billig og behagelig å ta buss i Danmark, og jernbanenettverket er også svært bra.

Luksuriøse danske feriehus

Dra ikke til Danmark kun for å oppleve ulike turistattraksjoner. Hvis du leier et feriehus i Danmark, er feriehuset en attraksjon i seg selv. Ferien blir garantert en suksess med privat basseng, badstue, boblebad og aktivitetsrom fullt av morsomme spill. Om du vil ta med hele slekten, vennegjengen eller bokklubben på tur, har vi et ekstra stort feriehus med flere spesialløsninger. Les mer om de store feriehusene med plass til opptil 30 personer. Skal du på ferie med en liten vennegjeng eller bare nærmeste familie, kan du også bestille et flott hus med basseng og morsomme aktiviteter. På denne måten kan du utforske spennende severdigheter og kulturelle attraksjoner i Danmark på en praktisk og komfortabel måte. Skjem bort deg selv med et luksuriøst feriehus for virkelig å få slappet av og ladet opp.